Z pasją o pasji i zarządzaniu.

Cześć, nazywam się Sławek Głomski . Od ponad 20 kilku lat pracuję w szeroko pojętej gastronomii. Wychowanek starych dobrych PSS’ów. Od 2000 roku powrót do zawodu w Wielkiej Brytanii. Przepracowałem przeróżne stanowiska, począwszy od zmywaka i kończąc na rolach kierowniczych. Ostatnio w roli Senior Operations Manager w firmie cateringowej obsługującej Care , B&I ,Education and Colleges & Universities, nasze zwyczajne Żywienie Zbiorowe.

Pomysł na podcast powstał przed moim powrotem do Polski a zalążkiem był blog o zarządzaniu w gastronomii. W pierwszej opcji podcast miał być robiony w typowy sposób ..audio. Pomysł jednak ewaluował. W początkowej fazie rozwoju pomysłu, zastanawiałem się intensywnie co powinno być tematem wiodącym moich rozmów. Oczywiste było, że rozmawia będziemy o gastronomii. Nie chciałem jednak rozmawiać tylko z Szefami Kuchni o daniach które tworzą i serwują. Chciałem więcej. Rozmawiać rownież z osobami które pośrednio maja wpływ na funkcjonowanie biznesu gastronomicznego. Między innymi dostawcy nie tylko artykułów spożywczych ale innym usług również, np księgowi, fachowcy od HACCP, floryści i dekoratorzy wnętrz…itd. Wszyscy, którzy wystawiają nam faktury i ostatecznie maja wpływ na nasz wynik finansowy

No i natchnęło mnie. Był to czas kiedy zmieniałem pracodawcę…kolejny raz w przeciągu krótkiego okresu czasu. I już wiedziałem o czym chcę rozmawiać! Decyzja troche też samolubna…wiedziałem, że będę dzięki tym rozmowom ładował swoje baterie.

Pasja. Zarządzanie.

To o tym chcę rozmawiać z moimi gośćmi. Chcę słuchać , pogłębiać i dzielić się wiedzą ze wszystkimi , którzy chcą się uczyć od praktyków w swoich dziedzinach.