Moim gościem był Mistrz Kelnerstwa Piotr Borecki. O sprawach bieżących i trapiących nas problemach związanych z zapotrzebowaniem tego typu kadry na rynku rozmawiamy w zaprzyjaźnionym Pubie Przystanek Kulturalny Koniec Świata w Raciborzu.

Piotr Borecki – doświadczony kelner, szkoleniowiec, założyciel B & K

Piotr Borecki jest zawodowym kelnerem-bufetowym, który swoją przygodę z branżą gastronomiczną rozpoczął w 1998 r. od ukończenia liceum zawodowego o specjalizacji kelner-bufetowy. Liczba lokali gastronomicznych w których miał okazję pracować od tamtej pory oraz ich różnorodność pozwoliły mu na zgromadzenie ogromnego doświadczenia oraz gruntowne poznanie rynku. Przez lata Piotr Borecki zdobył również wiedzę i kompetencje niezbędne do wykonywania takich zawodów jak: barista, barman, sommelier, headweiter czy wreszcie manager. W przeszłości pełnił funkcję wiceprezesa Stowarzyszenia Kelnerów Polskich. Na swoim koncie ma również prowadzenie szkoleń dla nauczycieli szkół gastronomicznych oraz realizację pokazów dla szkół i hoteli (m.in. hotel „Gołębiewski” w Wiśle). Zasiadał w jury 6. edycji Krakowskiego Biegu Kelnerów, sędziował również w zawodach kelnerskich w Zawierciu (2014 r.).

.

Więcej informacji na temat działalności Piotra znajdziecie na: https://www.szkoleniakelnerskie.pl

Napisz komentarz

Your email address will not be published. Required fields are marked *