PG#16 Jarosław Uściński Moonsfera

Niezwykle doświadczony, utalentowany i oddany gastronomii. Od wielu lat prowadzi swoje spełnione marzenie jakim jest restauracja Moonsfera. Doskonale rozumie branżę gastronomiczną, dlatego też z wielkim zaangażowaniem wspiera różne inicjatywy z nią związane. 

Jest Prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Prowadzi również z sukcesem kadrę Narodową kucharzy juniorów na Olimpiady Kulinarne w Erfurcie i Luxemburgu. Miłośnik BBQ i lokalnych produktów, dzielnie walczy o to, aby wspierać lokalnych producentów. 

Jest przekonany, że merytoryczne przygotowanie specjalistów dla branży gastronomicznej powinno być podstawą dla wszystkich, którzy myślą o rozpoczęciu swojej ścieżki zawodowej w tej branży. Stąd nie do końca rozumie założenia programów telewizyjnych, w których wielu uczestników ma wrażenie, że tak wygląda prawdziwe gotowanie i praca w kuchni. 

Lubi, jak na talerzu jest „pełno”, dlatego też ma dosyć konkretną wizję tego, w jakich miejscach lubi biesiadować.

Moim gościem jest Chef Jarek Uściński, szef kuchni oraz właściciel Warszawskiej Moonsfery oraz Prezes OSSKIC. 40 minut rozmowy o prawdziwej gastronomii. 

Więcej o Szefie Jarku Uścińskim dowiecie się klikając tutaj: 

http://www.jarekuscinski.pl/o_mnie_main.html

Informacje o kadrze tutaj: https://polandculinaryteam.pl 

A poniżej bohaterowie naszej rozmowy: 

Trener główny – Sebastian Krauzowicz 

Kapitan Zespołów – Bartosz Peter 

Wspierał nas niezawodny Kurt Scheller i Daniel Mayor (obaj moi Szefowie z czasów pracy w hotelu Bristol)

Dużym wsparciem są Joanna i Janusz Profus odpowiedzialni min. Za słodką pracę oraz Lech Pluciński wspierający zespół. 

Prace zaplecza jak logistyka i kwatermistrzostwo to Mirek Reszczyk -Skarbnik, Dariusz Zahorański i Ja Jarek Uściński Prezes Zarządu.

 

SKŁAD DRUŻYN: 

Skład kulinarnej kadry seniorów: ( tym trzech zawodników rezerwowych) Joanna Klimas Profus – trener sekcji cukierniczej kadry narodowej 

1. Bartosz Peter – Captain 

2. Michał Świerad – Pastry Chef 

3. Mariusz Roch – Chef 

4. Marcin Gruszka -Chef 

5. Dawid Grucel Chef 

6. Michal Kuduk -Chef 

7. Maciej Hippler -Chef 

8. Adam Wozniak – Chef 

9. Filip Cwojdziński – Chef 

Skład kulinarnej kadry juniorów (w tym trzech kucharzy rezerwowych pomocniczych) 

1. Bartosz Wicherek – Kapitan zespołu 

2. Daniel Warszawski – Junior Chef 

3. Emil Guzik – Junior Chef 

4. Adam Rzęski – Junior Chef 

5. Kamil Poćwiardowski – Junior Chef 

6. Krzysiek Kowalski – Junior Chef 

7. Karol Piotrowski – Junior Chef

 8. Mateusz Galbarczyk – Junior Chef 

9. Damian Hirt – Junior Chef 

Wersja wideo

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *