Szef Kuchni, znakomity i ambitny kucharz.
Osobowość kulinarna w autorskim programie „Okrasa łamie przepisy”.
Swoją przygodę z gastronomią rozpoczął już w dzieciństwie, chociaż wtedy jeszcze o tym nie wiedział. Świniobicia, królikobicia, garmażerka od podstaw. Charakterystyczne smaki i zapachy młodzieńczych lat. Ukończył Wydziału Nauki o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW.
Pokorny, skromny, świadomy swoich wartości i przekonań. Człowiek oddany pracy i zespołowi, z którym od 9 lat tworzy restaurację Platter by Karol Okrasa. W 2019 roku podczas IX edycji elitarnego przewodnika Poland 100 Best Restaurants to właśnie Platter został uznany za Najlepszą Restaurację w Polsce. To właśnie tam Karol tworzy dania pełne autentycznych smaków z dzieciństwa na bazie wysokiej jakości produktów.
Autor książki „Gotuj z Okrasą”, zawierającej 105 autorskich przepisów kulinarnych. Tworzył programy kulinarne Kuchnia z Okrasą i Okrasa łamie przepisy oraz Smaki czasu z Karolem Okrasą.
Krótki, ale niezwykle emocjonujący wywiad z człowiekiem, który zaraża swoją energią, pasją i oddaniem Rodzinie.
Pingback: PG#35 Pascal Brodnicki