Szef Kuchni oraz współwłaściciel BistroOficyna w Katowicach.
Człowiek, który chciał zostać gwiazda futbolu, a los i spontaniczny wybór pokierowały go w stronę gastronomii.
Od początku swojej przygody z gastronomią, umiejętnie kierował swoim rozwojem, pracując w miejscach i z ludźmi, którzy kształtowali i pomagali mu rozwijać jego niezaprzeczalny talent kulinarny. Swoje pierwsze kroki zawodowe stawiał w słynnych szkockich restauracjach, zaliczył również celebrycki epizod pełniąc rolę osobistego szefa kuchni prezydenta Ghany i z sukcesem wystartował w programie Top Chef.
Jego przeogromna ambicja i determinacja są wręcz imponujące, a droga kulinarna, którą od wielu lat podąża, zaprowadziła go z przepięknej Szkocji z powrotem do Polski.
Tam, w Katowicach, tworzy regionalną kuchnię, buduje zespół, który lubi ze sobą pracować i ciągle analizuje kiełkujące w Jego głowie pomysły. Świadomy swoich możliwości i marzeń, planuje otworzyć w niedalekiej przyszłości Tatarownię: miejsce, które jak sam mówi, „ma dostarczać gościom niezapomnianych doznań smakowych”.
Link do restauracji Bistro Oficyna
Zdjęcie wykonał http://alekjoachimiak.pl
Pingback: PG#31 Grzegorz Łapanowski - PODCAST GASTRONOMICZNY