PG#8 Szymon Lorenc, Bistro Prodiż

Szef Kuchni Prodiż Bistro

W wieku 19 lat rozpoczął swoją kulinarną podróż w Hotelu Monopol w Katowicach. Wspólnie z zespołem przez 8 lat tworzył fantastyczną kuchnię, którą odwiedzali nie tylko znani piłkarze, ale również prezydenci.

 

Przez kolejne lata szukał swojego miejsca, aż w końcu trafił z powrotem do Katowic, gdzie budował od podstaw Prodiż Bistro. Dla Szymona Prodiż, to poniekąd spełnienie Jego kulinarnych marzeń, tworzy własną kuchnię i nieustannie przekuwa swoje coraz to nowsze pomysły w rzeczywistość. Od pieca do pizzy, który powstał w istniejącym już kominie, przez swój kulinarny koncept wymiennej karty dań.

 

Przez lata pracy zrozumiał, że powodzenie lokalu gastronomicznego niekoniecznie idzie z ambicjami kulinarnymi szefa kuchni. To goście i ich „potrzeby” są niejednokrotnie kluczem do jego sukcesu. Budowanie zgranego zespołu, rozwiązywanie niepotrzebnych konfliktów oraz szacunek do pracowników są wg Szymona jednym z najistotniejszych elementów tworzenia dobrej restauracji.

 

A jak powinny wyglądać relacje właściciela lokalu z Szefem Kuchni? Czy wizja konceptu kulinarnego Szefa Kuchni to wystarczająca podstawa do sukcesu finansowego lokalu?

Wersja wideo

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *