PG#18 Remigiusz Rączka, Rączka Gotuje

Postać nietuzinkowa, ogromna charyzma, pasja, oddanie tradycjom.

Kulinarna droga Remka to śląskie smaki, przepełnione tradycyjnymi przepisami, przyprawami i historią Górnego Śląska.

Swoją historię z branżą gastronomiczną rozpoczął całkiem przypadkowo – szukając dodatkowej pracy, aby zarobić na studia. Jego pierwszy dzień pracy w restauracji, to totalne szaleństwo, pracował tyle, że w ciągu miesiąca zdążył schudnąć prawie 11 kg.

Od prawie 10 lat prowadzi swoją autorską restaurację, gdzie podaje śląskie dania – Rączka gotuje. Jak mówi, karmienie ludzi, to dawanie szczęścia innym.

Od wielu lat pojawia się w telewizji prowadząc jeden z najbardziej znanych programów kulinarnych „Rączka gotuje”. Podróżuje po kraju, odkrywa nowe smaki, miejsca i z sukcesem od lat uczy Polaków jak gotować po śląsku. W niedalekiej przyszłości zabierze nas w nieodkryte zakamarki polskich klasztorów, gdzie będzie zgłębiał tajniki tej tajemniczej kuchni.

Jak mówi, profesjonalny szef kuchni to taki, który nie tylko potrafi świetnie gotować, ale przede wszystkim zarządzać zespołem i gospodarką magazynową.

Miłośnik i propagator śląskiej kuchni. W swoich programach telewizyjnych, gotuje regionalne potrawy opowiadając o nich śląską gwarą.

Wersja wideo

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *