PG#24 Grzegorz Fic, Albertina Restaurant & Wine

Czy wiecie Państwo co trzeba zrobić, aby odbyć staż w kuchni Hotelu Balzac w Paryżu pod okiem jednego z najbardziej znanych na świecie Szefów Kuchni? 

Znam przepis…podążać za pasją. Wytrwale i z pokorą. Krok po kroku.  Dokładnie tak, jak zrobił to mój dzisiejszy gość.

Efektem tej ciężkiej pracy oraz realizacji marzeń jest krakowska restauracja z jego autorską kuchnią. 

Zanim to się jednak stało, mój gość musiał zrealizować swój przepis na sukces, smakując każdego składnika tej receptury na własnej skórze. 

W swojej wieloletniej karierze, kształcił się w wielu prestiżowych miejscach w Europie. Gotował dla największych ze świata polityki, biznesu oraz koronowanych głów.

W tym samym jednak czasie kształtowały się już wizje i  pomysły na własną restaurację a czas weryfikował ostateczny wygląd i ofertę Fine Diningowej restauracji Albertina Restaurant and Wine w Krakowie. 

Moim gościem jest Grzegorz FIC, Szef kuchni i współwłaściciel restauracji.  

Wersja wideo

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *