PG#31 Grzegorz Łapanowski

Gość Podcastu Gastronomicznego, Grzegorz Łapanowski

Po zebraniu  informacji na temat  mojego dzisiejszego gościa, spojrzałem na swoje notatki z niedowierzaniem. Młody wiek mojego rozmówcy nie jest bowiem spójny z długością listy  jego dotychczasowych  dokonań. Pomyślałem, może wkradł się błąd.

Powiedział, “przepis to tylko instrukcja, najważniejsze aby gotować z miłością”

Jego celem i misją  jest robienie rzeczy dobrych.

  • Jest kucharzem, dziennikarzem kulinarnym i przedsiębiorcą.
  • Założycielem i prezesem fundacji Szkoła na widelcu i właścicielem food lab studio,
  • Inicjatorem Gastro Garden
  • Organizatorem Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego,
  • Autorem licznych książek kulinarnych , programów telewizyjnych i radiowych
  • Jurorem i prowadzącym polską edycję Top Chefa,

Jego praca to promocja dobrej żywności oraz idei zdrowego naturalnego żywienia   

Ogrodnik, obieżyświat i GRUMANDZISTA

Mówiłem ,… sporo tego się nazbierało 🙂 

Bezpieczeństwo Żywności  to jeden z kierunków studiów które ukończył. Współpracował z Agnieszką Bukowską przy tworzeniu książki Less Waste Polska, której przekaz jest tematem naszej dzisiejszej rozmowy.  

Finanse w gastronomii to temat również przez nas poruszony. Czy umiejętność kalkulowania jest przydatna?

Zrzut ekranu 2020 06 27 o 15.09.31
Zrzut ekranu 2020 06 27 o 15.09.00
Zrzut ekranu 2020 08 1 o 21.40.21

Wersja wideo

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *