Gość Podcastu Gastronomicznego, Sebastian Krauzowicz
Druga część rozmowy z Sebastianem Krauzowiczem. W części drugiej skupimy się, w oparciu o doświadczenia Sebastiana, na tajnikach otwierania i prowadzenia biznesu gastronomicznego. Historia Sebastaiana nazywanego “góralem” to opowieść o prawdziwej pasji, wytrwałości, ciężkiej pracy i dumy z wykonywanego zawodu. To historia o spełnianiu marzeń.
Sebastian Krauzowicz – jeden z najbardziej utalentowanych Szefów Kuchni w Polsce. Z pochodzenia góral – może dlatego zdecydowany, pewny swego i dążący swoją drogą. Nieszablonowy artysta. Doświadczenia zawodowe zdobywał w renomowanych cztero i pięciogwiazdkowych Hotelach.

Jak zrobić dobry biznes w czasie Covid’a. Ed RED
W ciagu ostatnich pięciu lat pełnił funkcję Szefa Kuchni w Copernicus Toruń Hotel gdzie prowadził autorską restaurację Sfera by Sebastian Krauzowicz , obecnie pracuje w Radisson Blu Hotel & Residences w Zakopanem jako Executive Chef, pełni też funkcje trenera i Selekcjonera kulinarnej kadry Polski OSSKIC, która ostatnio zdobyła trzy srebrne medale podczas IKA CULINARY OLIMPICS 2020 Stuttgart, dwa lata wcześniej cieszył się ogromnym sukcesem na EXPO-GAST CULINARY WORLD CUP 2018 w Luksemburgu gdzie wywalczyli trzy złote, dwa srebrne i dwa brązowe medale, a cztery lata wcześniej z kadrą juniorów odniósł pierwszy sukces trenerski podczas IKA CULINARY OLIMPICS 2016 Erfurcie gdzie team wywalczył srebrny i brązowy medal.
Jak na swój wiek (rocznik 1982) dużo już osiągnął i idzie naprzód. Sebastian Krauzowicz może pochwalić się wieloma sukcesami. Jest zdobywcą tytułu Szefa Roku 2016 przewodnika Gault & Millau, nominacji do tytułu Szefa Jutra 2017, jak również dwóch czapek, otrzymał dwa Hermesy kulinarne w 2012 za najlepszą restaurację hotelową i w 2019 w kategorii Osobowość Gastronomii. Na swoim koncie ma także sporo prestiżowych nagród i medali zdobytych w Polsce i zagranicą…