PG#10 Stolik nr 6

Kamila wraz z Kacprem realizują w Raciborzu bardzo ciekawy koncept tzw. Burgerowni.

Swoją przygodę z kuchnią rozpoczęli w Wielkiej Brytanii, gdzie przez wiele lat mieszkali podglądając lokalną rzeczywistość. Kierująca nimi ogromna potrzeba powrotu do Polski zaprowadziła ich początkowo na szlaki Rybnika, gdzie otworzyli swój pierwszy Burger bar.

 

Dzisiaj są właścicielami Stolik Nr 6 w Raciborzu, gdzie z sukcesem odnajdują się w gastronomicznej przestrzeni miasta. Ich prosty, zakładający tylko kilka potraw, koncept bazuje na świeżych i dobrej jakości produktach, co przekłada się na niski poziom magazynowania i ograniczenie strat.

Sa silnie przekonani o tym, iż jednotorowość oferty, jest kluczem do sukcesu. Stąd ich menu, bazujące na burgerach oraz kanapkach, jest ukierunkowane na konkretnego klienta.

 

Już w pierwszych dniach otwarcia swojego baru w Raciborzu – zabrakło im produktów. O ogromnym zainteresowaniu ich kulinarnym pomysłem, potknięciami i pomysłami na przyszłość opowiada Kamila. A Kacper, choć nie był uczestnikiem naszej rozmowy, jest sercem kuchni tego uroczego baru.

Wersja wideo

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *