Szef Kuchni uroczego miejsca na Dolnym Śląsku, Folwarku Wrzosówka.
To przepiękny, kameralny holiday home, stworzony przez ludzi z pasją, dla których perfekcja szczegółów ma ogromne znaczenie.
Szymon i jego niesamowita charyzma jak i zaangażowanie w swoją pracę, robią wrażenie. Jest to osobowość, z która po prostu chce się robić rzeczy wielkie, rzeczy fajne, inne, nowatorskie – człowiek, który lubi tworzyć, działać, dzielić się wiedzą.
Doskonale rozumie, że aby być coraz lepszym specjalistą, trzeba sukcesywnie podążać za trendami; uczyć się od innych i otwierać wyobraźnię na nowe rozwiązania.
Chęć do nauki i doskonalenia znajdują swoje odzwierciedlenie w Jego zagranicznych podróżach do miejsc, w których może czerpać z doświadczenia innych.
Do swojej kuchni zaprasza regularnie szefów kuchni z różnych stron świata, organizuje warsztaty kulinarne, wspiera również osoby niepełnosprawne w Zakładzie Aktywności Zawodowej w Świerzawie ucząc ich podstaw gotowania.
Jego kuchnia to miejsce wysokiej jakości produktów, zaskakujących połączeń smaków, a przede wszystkim wrzosówka i suffolka – czyli jagnięcina pochodząca prosto z hodowli samego Folwarku.
Folwark Wrzosówka wraz z Szymonem Przystupą zapraszają po więcej informacji na swoją stronę:
https://warsztatykulinarne.pl oraz
profil FaceBookowy : https://www.facebook.com/HolidayHome.FW/