PG#13 Tomasz Jakubiak

Z Tomaszem spotkałem się przy okazji jego prezentacji w Hotelu Platinum w Szklarskiej Porębie. Łapanka 🙂 Cały sprzęt miałem ustawiony w pokoju hotelowym ponieważ wszystkie dostępne miejsca publiczne oblegane były przez tłumy. Tomasz mógł poświęcić mi 20 min, dlatego jestem mu bardzo wdzięczny, że jakoś tak zrobiła się prawie godzina 🙂

Po godzinnym spotkaniu akumulatory naładowane miałem na następny miesiąc conajmniej. Uwielbiam takie spotkania!

Kucharz, pasjonata dobrych smaków. Właściciel restauracji w Sopocie, o której mówi, że jest poniekąd spełnieniem jego marzeń. Stworzył bardzo zgrany zespół, do którego tęskni, jak do swoich dzieci. 

Tomek pasjonuje się kuchnią od lat, niezwykle przywiązany do polskich tradycji kulinarnych i polskich produktów. O swoim jedzeniu, tzn. w ogóle o jedzeniu, mógłby opowiadać godzinami. Posiada do tego niezwykłą umiejętność opisywania rzeczy prostych w wyszukany sposób, sprawiając, że chce się jeść. 

Jego dotychczasowa droga zawodowa doprowadziła go do telewizji, z którą od lat współpracuje, tworząc hitowe programy jak „Jakubiak lokalnie” czy „Sztuka mięsa”. To właśnie w nich prezentuje swoją wrażliwość smakową oraz szacunek do lokalnych produktów. 

To kucharz, który doskonale wie, czego chce i jaki rodzaj sztuki kulinarnej ma dla niego wartość. Dlatego niejednokrotnie dzieli się swoja wiedzą z innymi podczas swoich warsztatów czy szkoleń kulinarnych. 

Zabawny, szczery, otwarty i faktycznie…ciężko mu wejść w słowo 🙂 

Po godzinnym spotkaniu akumulatory naładowane miałem na następny miesiąc conajmniej. Uwielbiam takie spotkania!

https://tomaszjakubiak.pl

Fit and Fat

Wypożyczalnia Gastro Magic


Wersja wideo

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *